Bestuur

Hieronder stellen de bestuursleden zich voor. Voor meer informatie klik op de naam. 

 

Interesse om ons te helpen als commissie- of bestuurslid, of wil je een idee aanbrengen? Neem contact met ons op via de mail. 

De afgelopen jaren ben ik werkzaam als bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut bij FysioPelvis. Ik zie veel vrouwen én mannen met diastase problematiek en ben erg enthousiast over het diastase netwerk. Ik vind het heel erg belangrijk dat er meer aandacht komt voor diastase en daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen bij verdere de ontwikkeling en het samenwerkingsverband binnen het diastase netwerk in de rol van voorzitter.

Al geruime tijd ben ik werkzaam als bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut. In mijn praktijk krijg ik steeds vaker de vraag hoe een diastase te voorkomen en te behandelingen. Na het volgen van nascholing over dit onderwerp ben ik ervan overtuigd geraakt dat de bekkenfysiotherapeut een zinvolle bijdrage kan leveren in de behandeling van een diastase.  Om die reden wil ik graag een bijdrage leveren aan de stichting om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

Bij FysioPelvis zien wij geregeld diastaseproblematiek bij mannen, vrouwen en kinderen. Toch heb ik het idee dat te veel patiënten en verwijzers dit probleem nog onvoldoende (h)erkennen. Daarom vind ik het relevant meer kenbaarheid rondom de diastaseproblematiek te genereren. Met het diastasenetwerk kunnen we samen zorgen voor educatie rondom de problematiek, verbetering in signalering en diagnostiek, gericht advies en preventie. Ook zijn er in het netwerk korte lijntjes met andere hulpverleners om zo samen de volledige behandeling te bieden. Als penningmeester wil ik mij hier graag  voor inzetten.   

Ik werk als fysiotherapeut bij Gezondheidscentrum Maarssenbroek in de gemeente Stichtse Vecht. Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van bekken en rug klachten en de bekkenbodem. Daarnaast ben ik ook fysiotherapie wetenschapper MSc. en Zwanger Fit docent. Omdat elke zwangere vrouw te maken krijgt met diastase is het belangrijk dat de beste informatie over preventie en behandeling beschikbaar. Zodat alle hulpverleners waar zij mee te maken krijgen op de hoogte zijn. Samen met Arija Zeedijk ben ik coördinator van de commissie richtlijnontwikkeling. Hierbinnen zijn we bezig het best beschikbare wetenschappelijk bewijs, aangevuld met expertise en ervaringen uit de praktijk te bundelen. En deze resultaten beschikbaar te maken voor de praktijk.

Met mijn achtergrond als  manueel therapeut MSc en geregistreerd bekkenfysiotherapeut werk ik met veel plezier bij Balans, Centrum voor gezondheid en beweging in Sliedrecht. Ik zit vanaf het begin in het bestuur van het DiastaseNetwerk en ben daar (met Margo Verdonk) coördinator van de commissie Richtlijnontwikkeling. Ik ben ook hoofd van de expertgroep in de omgeving van Sliedrecht.
Diastase heeft mijn interesse gewekt, omdat het eigenlijk een heel bijzonder ‘item’ is. Het vraagt speciale expertise en dat wil ik graag met deskundigen verder uitwerken.

Bekkenoefentherapeut, diastase behandelcentrum in Heerenveen en Emmeloord. Ik ben deelnemer van het DiastaseNetwerkNL geworden vanwege mijn affiniteit met behandelen van buikwand problematiek. Met het Diastase-NetwerkNL komen personen met buikwandproblematiek en professionals met elkaar in verbinding en kan er goede kwaliteit ontwikkeld worden in breed perspectief.
Mijn taak binnen het bestuur is het verwerken en beoordelen van de expertgroepen samen met Maya Elling. Tevens het organiseren van bijeenkomsten om de kennis en verdieping met elkaar te delen en te ontwikkelen. Samen sterk in verbinding.

Bekkenfysiotherapeut binnen DorstZorg waar we met een compleet team samenwerken om de zorg rondom het bekkengebied te verbeteren. Al jaren actief met coretraining, revalideren en ondersteunen van zwangere en bevallen vrouwen.

 

Samen met mijn collega Heleen Goos zet ik me actief in om meer bekendheid te genereren voor het DiastaseNetwerk, zodat iedere cliënt bij de juiste professional terecht komt.

Mijn interesse voor het bekken en buik gebied is ontstaan tijdens mijn Zwangerfit® opleiding in 2016. Sindsdien train ik zwangere en  bevallen vrouwen met veel enthousiasme. Sinds een jaar ben ik werkzaam bij DorstZorg als bekkenfysiotherapeut i.o. Hier begeleid ik veel vrouwen rondom de zwangerschap en bij diastase problematiek. Ik vind het belangrijk dat iedereen de juiste professional kan vinden en zet me daarom samen met mijn collega Everdina Veenema  actief in om meer bekendheid te genereren voor het DiastaseNetwerk.