Bestuur

Kim van der Braakdiastase kim

Voorzitter DiastaseNetwerkNL

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en ZwangerFit© trainer raakte ik geïnteresseerd in klachten van diastase. Als fysiotherapiewetenschapper (i.o.) raakte ik betrokken bij de stichting om richting te geven aan een literatuuronderzoek. Zodoende raakte ik enthousiast over dit mooie initiatief en heb ik het stokje overgenomen van Miriam als voorzitter. Op het moment houd ik me vooral bezig met een stevige structuur voor de op te zetten en overzicht te houden van alle commissies en voortgang van de stichting.

diastase ArijaArija Zeedijk

Bestuurslid commissie Richtlijnontwikkeling DiastaseNetwerkNL

 Met mijn achtergrond als  manueel therapeut MSc en geregistreerd
bekkenfysiotherapeut werk ik met veel plezier bij Balans, Centrum voor gezondheid en beweging in Sliedrecht. Ik zit vanaf het begin  in het bestuur van het diastasenetwerk en ben daar (met Margo Verdonk) coördinator van de commissie Richtlijnontwikkeling. Ik ben ook hoofd van de expertgroep in de omgeving van Sliedrecht.
Diastase heeft mijn interesse gewekt, omdat het eigenlijk een heel bijzonder ‘item’ is. Het komt heel veel voor, maar er is (tot nu toe)weinig literatuur over. Het is bij zwangeren normaal, kan na de zwangerschap aanwezig blijven zonder klachten, maar kan toch ook klachten (in de meest brede zin van het woord) geven. Daarnaast is het zeker niet aan een zwangerschap gekoppeld en kan het dus ook bij  mannen voorkomen. Kortom: een erg complex onderwerp en laat ik dat nou juist een uitdaging vinden.

diastase sietskeSietske Wildschut

Bestuurslid commissie kwaliteitsborging DiastaseNetwerkNL
Praktijk: Diastase Behandel centrum in Heerenveen en Emmeloord. Bekkenoefentherapeut ( cred), mc.kenzie therapeut/ mechanische diagnostiek ( cred).

Ik ben deelnemer van het Diastase Netwerk NL geworden vanwege mijn affiniteit met behandelen van  buikwand problematiek. Ruim 10 jaar ben ik actief met het ontwikkelen van een goed en werkzame behandelmethode voor o.a. rectus diastase. In de praktijk zo al veel vrouwen en mannen hierin begeleid om de buik weer in optimale functie te krijgen.  Met het Diastase Netwerk NL komen personen met buikwandproblematiek en professionals met elkaar in verbinding en kan er goede kwaliteit ontwikkeld worden in breed perspectief. Samen sterk in verbinding.

 

diastase HeleenHeleen Goos

Bestuurslid commissie Communicatie

Bijna 10 jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 3 jaar ook als zwangerfit docent. Door het geven van zwangerfitlessen kwam ik in aanraking met het ‘fenomeen’ diastase. Dit riep bij mij een hoop vragen op, waarom de ene wel en de ander niet. Wat voor gevolgen heeft het en wat kan je er aan doen. Op dit moment ben ik bezig samen met commissieleden Meike Wouda en Josine Gräfe. Om de website te optimaliseren en werken we aan informatieverstrekking voor praktijken, social media e.d.