Bestuur

Kim van der Braak

Voorzitter

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en ZwangerFit© trainer raakte ik geïnteresseerd in klachten van diastase. Als fysiotherapiewetenschapper raakte ik betrokken bij de stichting om richting te geven aan een literatuuronderzoek. Zodoende raakte ik enthousiast over dit mooie initiatief en heb ik het stokje overgenomen van Miriam als voorzitter. Op het moment houd ik me vooral bezig met een stevige structuur voor de stichting op te zetten en overzicht te houden van alle commissies en voortgang van de stichting.

Arija Zeedijk

Bestuurslid commissie Richtlijnontwikkeling

Met mijn achtergrond als  manueel therapeut MSc en geregistreerd bekkenfysiotherapeut werk ik met veel plezier bij Balans, Centrum voor gezondheid en beweging in Sliedrecht. Ik zit vanaf het begin in het bestuur van het DiastaseNetwerk en ben daar (met Margo Verdonk) coördinator van de commissie Richtlijnontwikkeling. Ik ben ook hoofd van de expertgroep in de omgeving van Sliedrecht.
Diastase heeft mijn interesse gewekt, omdat het eigenlijk een heel bijzonder ‘item’ is. Het vraagt speciale expertise en dat wil ik graag met deskundigen verder uitwerken.

Sietske Wildschut

Bestuurslid commissie Kwaliteitsborging

Bekkenoefentherapeut, diastase behandelcentrum in Heerenveen en Emmeloord.
Ik ben deelnemer van het DiastaseNetwerkNL geworden vanwege mijn affiniteit met behandelen van buikwand problematiek. Met het DiastaseNetwerkNL komen personen met buikwandproblematiek en professionals met elkaar in verbinding en kan er goede kwaliteit ontwikkeld worden in breed perspectief.
Mijn taak binnen het bestuur is het verwerken en beoordelen van de expertgroepen samen met Maya Elling. Tevens het organiseren van bijeenkomsten om de kennis en verdieping met elkaar te delen en te ontwikkelen. Samen sterk in verbinding.

 

Margo Verdonk
Bestuurslid commissie Richtlijnontwikkeling
Ik werk als fysiotherapeut bij Gezondheidscentrum Maarssenbroek in de gemeente Stichtse Vecht. Als fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van bekken en rug klachten en de bekkenbodem. Daarnaast ben ik ook fysiotherapie wetenschapper MSc. en Zwanger Fit docent. Omdat elke zwangere vrouw te maken krijgt met diastase is het belangrijk dat de beste informatie over preventie en behandeling beschikbaar. Zodat alle hulpverleners waar zij mee te maken krijgen op de hoogte zijn. Samen met Arija Zeedijk ben ik coördinator van de commissie richtlijnontwikkeling. Hierbinnen zijn we bezig het best beschikbare wetenschappelijk bewijs, aangevuld met expertise en ervaringen uit de praktijk te bundelen. En deze resultaten beschikbaar te maken voor de praktijk.

Sharda Bakridi

Penningmeester

Werken als personal trainer is mijn passie en kracht. Ik heb mezelf steeds verder ontwikkeld in wat er fysiek en mentaal gebeurt na een zwangerschap. Er komt zo veel meer bij kijken dan ‘even terug in shape komen’. Het lichaam is herstellende. Niet trainen op de juiste manier kan behoorlijke schade aanbrengen. Een belangrijke missie: vrouwen echt weer goed laten voelen in en over hun lichaam. Oefeningen en intensiteit aanpassen per individu, zijn essentieel. Met mooi resultaat als eindpunt.
Binnen het DiastaseNetwerk NL heb ik functie als penningmeester en zal ook als trainer mijn steen kunnen bijdragen.