Over de stichting

Stichting DiastaseNetwerk NL heeft als doel om de zorg rondom klachten ten gevolge van een diastase in Nederland te verbeteren. Leidend hierbij is eerlijke informatie gebaseerd op wetenschappelijke literatuur. Om dit te bereiken stimuleert de stichting het oprichten van samenwerkingsgroepen tussen diverse (zorg)professionals in de vorm van expertgroepen. Daarnaast streeft de stichting naar het vergroten van kennis en expertise van (zorg)professionals en meer wetenschappelijk onderzoek op het gebied van buikwandproblematiek.

 

Na de oprichting van Stichting DiastaseNetwerk in 2017 heeft de stichting nu voeten aan de grond gekregen. Op het moment zijn er diverse vacatures beschikbaar binnen het bestuur en we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die een steentje willen bijdragen binnen (of buiten) de commissies. De bestuursfuncties zijn vrijwillig. Voor professioneel stichtingsbeleid streeft de stichting naar vergoeding voor tijdsinvestering, telefoon- en reiskosten, zodra de financiën dit toelaten.

 

Op deze pagina stellen de bestuursleden zich voor.

Oprichting van het DiastaseNetwerk

In het najaar 2016 namen Miriam Hockx en Ellen Aalpoel, beiden gepassioneerd fysiotherapeut en collega-docenten aan de YVLO-ZwangerFit® opleiding- het initiatief tot het oprichten van Stichting DiastaseNetwerk Nederland. Preventie en zorg rond diastaseproblematiek in Nederland kon en moest beter vonden zij.


Professionals uit verschillende disciplines, maar allen met evenveel passie voor hun vak, vonden zij bereid om hen te helpen en te fungeren als klankbord. En na een kleine 9 maanden van hard werken in vrije uurtjes, kon op 7 september 2017 de Stichting DiastaseNetwerk NL officieel opgericht worden. Allen waren vastbesloten om hier een duurzaam en actief netwerk van te maken.


Graag bedanken wij hier iedereen die zich belangeloos ingezet heeft voor de oprichting. In het bijzonder de werkgroep van trainers en fysiotherapeuten (zie foto). De gynaecologen, verloskundigen en plastisch chirurgen als klankbord op de achtergrond. Pim van der Arend (BuroOnline) voor het ontwerpen van het logo, Yvonne van Lijf-Nuijtinck (YVLO) voor je vertrouwen en support en ‘last but not least’ alle heldinnen die hun buik-selfie met ons wilden delen voor het goede doel. Dank jullie wel.


Per 1 juli 2018 is er een nieuw bestuur aangetreden en zijn er nieuwe commissies gevormd, zodat de stichting verder kan professionaliseren. We zijn trots op er is bereikt tot nu toe en hebben alle vertrouwen in de geweldige club mensen hieronder!


Let’s bridge the gap!’  
Ellen Aalpoel en Miriam Hockx
1 juli 2018